Yeniden Hayat

Yazd─▒r

Merhaba!

2017'nin Eyl├╝l ay─▒ndan itibaren Yeniden Hayat projesi ile Balat'taki Y├╝sra Community Center' a gidiyoruz. Hedefimiz okul ├Âncesi d├Ânem m├╝lteci ├žocuklar─▒n T├╝rkiye'ye ve okula adaptasyonlar─▒n─▒ kolayla┼čt─▒rmak ve T├╝rk├že ├Â─črenimlerini h─▒zland─▒rabilmek. Bu kapsamda ge├žti─čimiz y─▒l her hafta farkl─▒ gruplar halinde ├╝├ž g├╝n kuruma gittik. Bu ziyaretlerin iki g├╝n├╝nde alfabe, renkler, hayvanlar gibi konular─▒ oyunlar ve ┼čark─▒larla anlat─▒rken bir g├╝n serbest oyun saati yapt─▒k. Bu sayede ├žocuklar─▒n hem T├╝rk├žeye a┼činal─▒klar─▒n─▒ artt─▒rmay─▒ hem de baz─▒ temel kavramlar─▒ anlatmay─▒ hedefledik. Bu s├╝re├ž boyunca s├╝pervizyon deste─či ald─▒k ve ya┼čad─▒─č─▒m─▒z problemleri anlatma ve ├ž├Âz├╝m yolu bulma ┼čans─▒m─▒z oldu. Ayn─▒ zamanda projeye ba┼člamadan ├Ânce ald─▒─č─▒m─▒z e─čitimlerin faydas─▒n─▒ kuruma gitti─čimiz s├╝re zarf─▒nda hep g├Ârd├╝k.

"Yeniden Hayat projesine Mart 2018' de girdim. ─░lk ba┼čta Arap├ža bilmemem beni biraz korkutmu┼čtu ancak bir s├╝re sonra oyun yoluyla da ├žok g├╝zel bir ileti┼čim kurulabildi─čini fark ettim. Bir s├╝re sonra ├žocuklar─▒n d├╝nyas─▒na girebilmeye ba┼člad─▒m ve bu durum ├žok motive ediyordu beni. ├çocuklarla ├žal─▒┼čman─▒n bir ba┼čka g├╝zel yan─▒ da anl─▒k problem ├ž├Âzme yetene─činizi ├žok geli┼čtiriyor olmas─▒. Bu s├╝re├žte hem ekip arkada┼člar─▒m─▒n hem de ald─▒─č─▒m─▒z e─čitimlerin yarar─▒n─▒ ├žok g├Ârd├╝m."