Kamp├╝s 404

Yazd─▒r

Merhaba!

Hepimizin g├╝nl├╝k hayatta kar┼č─▒la┼čt─▒─č─▒ ÔÇťHTTP 404ÔÇŁ hatas─▒, ki┼činin web sunucusuna ba─članabildi─či halde, web sunucusunun ona istenilen sayfay─▒ sunamamas─▒n─▒ i┼čaret eder.

Biz, bu hatadan ismini alm─▒┼č olan Rusya tabanl─▒ sanal topluluk Children-404ÔÇÖun isminden esinlendik. RusyaÔÇÖn─▒n LGBTQ+ bireylere uygulad─▒─č─▒ sistematik ┼čiddet ve onlar─▒ toplumsal hayattan silme u─čra┼č─▒, bireylerin toplumda kendileri gibi var olmas─▒n─▒ engellemekte; bu y├Ân├╝yle de ÔÇťHTTP 404ÔÇŁ metaforu LGBTQ+ kimliklerinin g├Âr├╝nmezle┼čtirilmeye ├žal─▒┼č─▒lmas─▒n─▒ daha anla┼č─▒labilir bir zemine ├žekmektedir. A─čustos ay─▒ boyunca kar┼č─▒la┼čt─▒─č─▒m─▒z sistematik ┼čiddet, hatta ayn─▒ hafta i├žerisinde Esra Ate┼č ve Beg├╝mÔÇÖ├╝n katledilmesi ayn─▒ ortadan kald─▒rma ├žabas─▒n─▒n T├╝rkiyeÔÇÖdeki yans─▒mas─▒d─▒r.

Kamp├╝s 404 birimi olarak, BUSOSÔÇÖun kendini var etti─či alanlarda LGBTQ+ g├Âr├╝n├╝rl├╝─č├╝n├╝ art─▒rmak, BUSOS ├╝ye ve g├Ân├╝ll├╝lerinin LGBTQ+ haklar─▒ ve m├╝cadelesi alan─▒nda bilin├žlenmesini sa─člamak ve LGBTQ+ m├╝cadelesinin sesini daha da art─▒rmak as─▒l ama├žlar─▒m─▒z aras─▒ndad─▒r. Kamp├╝slerimizde "LGBTQ+ haklar─▒ insan haklar─▒d─▒r." anlay─▒┼č─▒yla hareket etmeyi planl─▒yoruz. T├╝m bunlar─▒ hem okul i├žinde di─čer kul├╝p ve topluluklarla hem de okul d─▒┼č─▒nda, alanda ├žal─▒┼čan sivil toplum kurulu┼člar─▒yla deneyim aktar─▒m─▒ ve ortak i┼č ├╝retme k├╝lt├╝r├╝yle harmanlamay─▒ istiyoruz.

Birlikte ├╝retip birlikte geli┼čtirece─čimiz bir alan olarak ye┼čertmeye ├žal─▒┼čt─▒─č─▒m─▒z Kamp├╝s 404, g├Ân├╝ll├╝leriyle daha da renklenecek. Bu inanc─▒ daha da k├Âklendirmek i├žin siz g├Ân├╝ll├╝lerimizi heyecanla bekliyoruz!